1 mei / 1 juni, elke dag vanaf 11.00 uur

Voedselconvertors

Voedselconvertors zijn kleine fabriekjes waarin tijd een kwalitatieve invloed heeft op voedsel. Vier voedselconvectors zijn uitgewerkt en worden in mei getest. Een Biotopisch werktuig is een installatie waar 1000-jaren eieren geproduceerd worden. Voedselmembranen zijn kleine maaltijden die opgesplitst worden in twee componenten. Deze componenten worden gescheiden door een membraan dat langzaam oplost. Op het juiste moment komen de componenten bij elkaar, waarbij het membraan zelf het laatste ingrediënt van het gerecht is. Het kruidenfilter vertraagt een vloeistof, waardoor deze tijd heeft om op smaak te komen. Een voorbeeld is een salade, waarbij de dressing langzaam door het filter loopt, en dan pas op de sla terecht komt. De cyclische rumtopf is een instrument, waarbij opscheppen van voedsel, en nieuw voedsel bereiden samenkomen. Het voedsel gaat door een vloeistof, waar het op smaak komt, en komt dan weer naar boven voor consumptie.

Ontwerpers: Lucas MulliƩ & Digna Kosse

Locatie: restaurant LE:EN

Tijd: Vanaf 11:00uur