16 juni

Speciale editie van het Repair Café bij de Schuurtjes

Repairders gezocht

Heb je ook iets dat het niet meer doet – een kapotte rits, een cd speler dat niet meewerkt of een wankele stoel? En wil je graag van mede repairders leren hoe je dingen kunt herstellen? Meldt je dan aan voor het Repair Café op zaterdag 16 juni aanstaande.

“ Als repairder kun je je kennis in dienst stellen van je mede buurtbewoners, help je de afvalberg verminderen, en kom je in contact met andere deskundige vrijwilligers. Repair Café Utrecht: goed voor het milieu, goed voor uw portemonnee, goed voor elkaar! ” ­– Repair Café Utrecht

Deze eerste try-out voor een Repair Café in Hoograven vindt plaats in de Schuurtjes, een initiatief met als onderzoeksvraag: hoe kunnen de activiteiten in schuurtjes uit de wijk bijdragen aan een meer op zichzelf staande wijkeconomie? De curatoren van de schuurtjes, Joanna van der Zanden en Arne Hendriks, waren in 2009 ook de opstellers van het Repair Manifesto, dat de aanleiding was voor het ontstaan van het eerste Repair Café in Nederland. Inmiddels zijn er in Nederland bijna veertig Repair Café’s en groeit de internationale aandacht voor het repareren. Hoog tijd voor Hoograven om zich aan te sluiten!

Reacties: repaircafeutrecht@gmail.com

Tijd 11.00-16.00 uur

Waar: Schuurtjes, Vicona terrein (bij de Oranjebrug)

Deelname: eigen bijdrage welkom

Info over Repair Café Utrecht: 
www.facebook.com/repaircafeutrecht
www.twitter.com/repaircafeutr
www.repaircafe.nl/utrecht