7 juni

INDUSTRIEEL MAATWERK

INDUSTRIEEL MAATWERK

Industrieel Maatwerk\' is één van de vier hoofdlijnen van de tentoonstelling in het werkoord. Producten in deze categorie zijn op een industriële manier vervaardigd, maar kwamen tot stand met behulp van een ambachtelijk principe.

Een uniek voorbeeld is L’Artisan Electronique van het Belgische designduo Unfold in samenwerking met Tim Knapen. Zij ontwierpen een keramiekprinter met een virtuele draaischijf, waarmee bezoekers een vorm van porseleinklei kunnen maken door hun hand te bewegen in een laserstraal. Maatwerk en industrie vouwen hier in elkaar.
www.unfold.be

Het Europees Keramisch Werkcentrum in Den Bosch is een internationale werkplaats, gespecialiseerd in keramiek. Beeldend kunstenaars, ontwerpers en architecten kunnen in Den Bosch de technische en artistieke mogelijkheden van dit materiaal onderzoeken. Hier ontstaan niet alleen bijzondere ontwerpen en producten, ook wordt nadrukkelijk de samenwerking met de industrie gezocht. Directeur Ranti Tjan vertelt over deze bijzondere verbanden en verbonden.
www.ekwc.nl